Havila Kystruten

En ny, internasjonal merkevare blir født.

Havila Kystruten starter å seile mellom Bergen og Kirkenes i januar 2021. Før den tid skal opplevelsene formidles til alle verdens hjørner så de reisende vet hva som venter dem.

Vi fikk i oppgave å utvikle Havila Kystrutens internasjonale hovedkataloger med basis i merkevarestrategien og posisjoneringen vi tidligere hadde utviklet.

Fagfelt
Merkevarestrategi
Posisjonering
Kommunikasjonsstrategi
Idé
Design
Foto
3D
Fotoresearch
Tekst
Prosjektledelse og koordinering

Workshop

Først av alt måtte vi bli godt kjent med hva Havila Kystruten ønsket å bli. Vi gikk igjennom tusenvis av sider med analyser, målgruppeinnsikt, konkurrentene, de ulike markedene verden over, miljø, matretter, severdigheter og opplevelser. Vi hadde grundige workshops med ledergruppen, post-it-lapp-bonanza og heftige interne og konstruktive diskusjoner. Slik knekker vi ofte koden.

Posisjon

Kort fortalt ble resultatet bak strategiarbeidet at Havila Kystruten tilbyr «The Perfect Escape» for sine passasjerer. Verdens vakreste kystreise napper deg ut av virkeligheten og plasserer deg midt mellom skyhøye fjell og blikkstille vann. Eller frådende hav.

Fra clay til skip

Med strategien på plass bygget vi skipene fra grunn av i 3D. Dette er et møysommelig arbeid, hvor 123 meter med små detaljer og store elementer skal på plass. Så satte vi skipene inn der de hører hjemme – i vakker norsk natur og pakket det hele inn med tekster. Dette skal kle digitale og fysiske flater verden over.

I tett samarbeid med Havila Kystruten har BMERK utviklet og koordinert katalogene på 11 ulike språk med alt det innbefatter: Kommunikasjonsstrategi, visuell idé og tekstarbeid. Omfattende foto-research, samt utvikling av 3D-illustrasjoner av Havila Kystrutens skip i naturomgivelser og koordinering av 3D interiør- og eksteriørbilder. Vi sto også for den grafiske ferdigstillingen og språkversjonering av katalogene, samt organisering av trykking og distribusjon til nasjonale og internasjonale destinasjoner.

Bon voyage!

Noe du lurer på?
Ikke nøl med å ta kontakt!